Chicago SH [ Specialita k pití ]
Chicago
SH
(šikágou)
RECEPTURA
5 cl koňak
4 d triple sec
2 d Angostura Aromatic Bitters
Château Radyně brut
V segmentu citrónu udělejte ostrým nožem mělký zářez. Menší tumbler (říkáme mu old fashioned glass) uchopte dnem vzhůru, okraj zasuňte do zářezu a několikrát sklenkou otočte. Ihned ji vložte do krystalového cukru nasypaného na dezertním talířku nebo na papírovém ubrousku (stačí tenká vrstva!), vyjměte, klepněte prstem na dno, aby přebytečný cukr odpadl a sklenku odložte. Do šejkru na led odměřte koňak, stříkněte čtyřikrát triple sec a dvakrát angosturu, protřepejte a základ nalijte přes sítko do připravené sklenky. Doplňte šumivým vínem.
Poznámka:SH Nápoj se připravuje v šejkru